Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Checklist en handreiking voor informatievoorziening Omgevingswet

26/04/2018

Informatievoorziening Omgevingswet

De Omgevingswet vraagt om forse aanpassingen in de gemeentelijke informatievoorziening. Het is belangrijk daar tijdig mee te beginnen. U kunt daar vast wat hulp bij gebruiken. Kijkt u eens naar de instrumenten die door VNG ontwikkeld zijn. 

Checklist en handreiking

De checklist en handreiking geven inzicht in welke stappen een gemeente nu en in de nabije toekomst kan zetten om de informatievoorziening gereed te maken voor de Omgevingswet. Ze zijn bedoeld voor gemeentelijke informatiemanagers, informatie-architecten, I&A-adviseurs en projectleiders ICT/ Informatievoorziening. De handreiking is een hulpmiddel om enerzijds de huidige situatie in beeld te brengen en anderzijds een schets te maken van de toekomstige situatie. De checklist biedt handvatten voor het opstellen van een plan van aanpak. 

Meer informatie over de checklist en de handreiking vind u hier