Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Opleiding Gegevensmanagement PPO-academie

05/06/2018

Dat AVG niet langer alleen Aardappels, Vlees en Groenten betekent wist je natuurlijk al. Maar weet je ook wat de betekenis van de Omgevingswet, Block Chain, of de Digitale Agenda 2020 is voor jouw organisatie? Welke gereedschappen er zijn om Gegevensmanagement goed te organiseren in jouw gemeente? En hoe je User Stories kunt gebruiken in je gesprek met interne klanten?

Wil jij meer leren over wat je in je rol als i-professional nodig hebt om succesvol te zijn? Dan ben je van harte welkom bij de derde editie van de opleiding Gegevensmanagement.

Vraag jij je ook af hoe je in control blijft als het gaat om ontwikkelingen zoals de Digitale Agenda 2020, invoering van de Omgevingswet en blockchain? Hoe je gegevensmanagement goed organiseert in jouw gemeente? Welke instrumenten en toepassingsmogelijkheden er zijn? En wat waar werkt? Dan is de opleiding gegevensmanagement iets voor jou. De PPO-Academie heeft de opleiding gegevensmanagement ontwikkeld in  partnerschap met KING en in lijn met de GEMMA referentiearchitectuur.

Deelnemers aan de eerste leergroep waarderen met name de combinatie van inhoud, randvoorwaarden en kennisdelen:

 • wat moet er gebeuren en hoe organiseer ik dat?
 • rollen, positie en hoe krijg ik mensen mee?
 • uitwisselen ervaringen en leren van elkaar. 

Doelgroep

Informatiemanagers, Gegevensmanagers, Regisseurs informatiemanagement, Architecten, projectleiders ICT, beleidsmedewerkers ICT, Gegevensbeheerders met een coördinerende functie en anderen die vanuit hun rol actief betrokken zijn bij kwaliteit van gegevensmanagement in de organisatie.

Programma

 • Dag 1: Positie en het belang Gegevensmanagement
 • Dag 2: Organisatie & instrumenten
 • Dag 3: Invoeringsstrategie
 • Dag 4: Gegevenskwaliteit
 • Dag 5: Toekomstverkenning

Wanneer?

 • 12 september
 • 20 september
 • 30 oktober
 • 20 november
 • 18 december

Waar?
De bijeenkomsten vinden plaats in Utrecht, op loopafstand van het Centraal Station.

Waarom?
In deze opleiding worden Inhoud (welke nieuwe kennis en ontwikkelingen zijn er) Proces (welke stappen moet jouw organisatie zetten om GM succesvol in te voeren) en vaardigheden (wat heb jij in je rol als i-professional nodig om succesvol te zijn)  gecombineerd en geïllustreerd met bruikbare en herkenbare praktijkvoorbeelden.

Deelnemers aan de eerdere edities waarderen met name de combinatie van inhoud, praktijk en kennis delen. Jouw actuele praktijkvraagstukken zijn het uitgangspunt. De tijd tussen de bijeenkomsten is ook onderdeel van het leertraject. Zo haal je meer rendement uit je opleiding.

De PPO-Academie heeft de opleiding Gegevensmanagement ontwikkeld in partnerschap met KING/VNG Realisatie en in lijn met de GEMMA referentiearchitectuur. De docenten beschikken over veel praktijkkennis en ervaring.

De investering in deze 5 daagse opleiding bedraagt € 2.495,00 excl. btw

Inschrijven?
Kan via https://ppo-academie.nl/aanmelden/ of via een reply op deze mail.