Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Nico Romijn kwartiermaker CIO-functie VNG

19/06/2018

Binnen de directie Beleid / Informatiesamenleving van de VNG wordt een nieuwe functie ingericht: Chief Information Officer (CIO). Dit is nodig om gemeenten optimaal te kunnen ondersteunen bij de ontwikkelingen in de informatiesamenleving en de digitale overheid. Nathan Ducastel, directeur Informatiesamenleving licht toe: “Met Samen Organiseren staan gemeenten zelf aan het roer om met een gemeenschappelijke aanpak de dienstverlening, beleid en informatievoorziening aan inwoners en bedrijven te verbeteren. Hierbij worden de gemeenten ondersteund door de VNG. De inrichting van de CIO-functie zal een belangrijke bijdrage leveren aan het verbinden van beleid, digitalisering en uitvoering. Dit past binnen de beweging Samen Organiseren. Hugo Aalders, directeur VNG-Realisatie ziet uit naar de samenwerking: “De CIO-functie zal een belangrijke spil zijn in de samenwerking tussen beleid, informatievoorziening en uitvoering binnen de VNG familie waarmee we gemeenten kunnen ondersteunen in de beweging van Samen Organiseren.”

Nico Romijn is vanaf 1 juli 2018 kwartiermaker voor de CIO- functie bij de VNG. Nico werkt sinds 2010 in de VNG organisatie en was hiervoor onder andere werkzaam voor het UWV.