Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Het nieuwe samenwerken

03/07/2018

De relatie tussen gemeenten en IT-leveranciers gaat op de schop, als het aan gemeenten ligt. Om echt goede oplossingen te vinden voor complexe maatschappelijke vraagstukken is veel kennis nodig en daarvoor zullen gemeenten moeten samenwerken. Niet alleen met elkaar, maar ook met de markt. Tijdens het field lab van Common Ground, in maart in Eindhoven, werkte een aantal leveranciers op deze manier samen met gemeenten. In een artikel in iBestuur vertellen ze hoe dat beviel.

Jelle Gotjé, directeur softwareontwikkeling bij Solviteers, ging samen met de gemeente Eindhoven aan de slag: “Deze manier van werken betekent dat je echt samen met een gemeente investeert en nieuwe dingen maakt. Het is veel efficiënter en leuker om op deze manier samen iets te bouwen. Ontwikkelaars en testers krijgen veel energie van deze manier van werken. Dat merkten we tijdens het field lab, iedereen kwam elke dag met een grote glimlach naar buiten.”

Joris Kleinveld, directeur van Blitts, werkte met de gemeente Zaanstad aan een doorontwikkeling van software voor eenvoudige omgevingsvergunningsaanvragen: “We vonden het fantastisch om in het field lab samen aan de slag te zijn. Je komt ver als je drie ontwikkelaars van verschillende partijen naast elkaar zet, dat levert echt een geweldige energie op. Nu iedereen weer zijns weegs gaat, duurt het langer. We zouden best nog een keer zo’n field lab willen doen.”

U leest het volledige artikel (link is external) op de website van iBestuur.