Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Praktijkproeven Omgevingswet in Q3 en Q4 – Leveranciers, aanmelden kan vanaf nu!

03/07/2018

Praktijkproeven zijn hét instrument om te ontdekken of wat is bedacht en gebouwd in het Digitaal Stelsel Omgevingswet, werkt en de doelen van de wet ondersteunt. Gemeenten kunnen zo ervaring opdoen met het werken volgens de nieuwe Omgevingswet. Leveranciers van overheidsorganisaties spelen hierin een belangrijke rol. Applicaties moeten immers aansluiten op het Digitaal Stelsel Omgevingswet. Help mee met het ontwikkelen van een goed werkend digitaal stelsel en meld je aan voor een praktijkproef. En vergroot tegelijkertijd alvast je kennis van het digitaal stelsel. 

Waarom meedoen aan een praktijkproef?

Een praktijkproef is voor gemeenten en leveranciers een goede manier om kennis te maken met de koppelvlakken en standaarden van de landelijke voorziening van de Omgevingswet en de werkwijze volgens de nieuwe wet. Je formuleert samen met één of meerdere gemeenten een case en werkt deze uit. Zo doe je samen kennis op die een stevige basis legt voor de samenwerking in de toekomst.

Ondersteuning vanuit het programma

Leveranciers die zich met hun klant aanmelden voor een praktijkproef kunnen rekenen op inhoudelijke en operationele ondersteuning, en publiciteit, vanuit het programma DSO-cg. We doen samen ervaring op en zijn samen verantwoordelijk voor het eindresultaat. Een win win situatie!

Aanmelden voor praktijkproeven in het 3e en 4e kwartaal

Wil je in het 3e of 4e kwartaal van dit jaar starten met een praktijkproef met gemeenten? Neem dan contact op met Paul Huigens via paul.huigens@vng.nl. Je kan je ook aanmelden voor deelname aan een reeds geplande praktijkproef.

Voor een overzicht van alle onderwerpen die starten in Q3 en Q4 klik hier