Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

De VIAG neemt ook jouw privacy serieus!

10/07/2018

Beste leden,

Het is jullie vast niet ontgaan, de nieuwe privacywetgeving is op 25 mei ingegaan. De Algemene Verordening Gegevensbescherming  (AVG) volgt de Wet bescherming persoonsgegevens (WBP) op. En de Autoriteit Persoonsgegevens gaat veel strenger toezien op het naleven daarvan. Deze wet geeft strikte regels voor het verwerken van informatie over personen.

De VIAG verwerkt informatie van jou zodat je regelmatig een nieuwsbrief, een persoonlijke mail met een uitnodiging of andere notificatie van ons kunt ontvangen. We doen dat om je te informeren over onze activiteiten en je opmerkzaam te maken op belangrijk nieuws dat actueel is in ons werkveld.

De AVG vereist wel dat wij daar jouw toestemming voor hebben. Vandaar dat wij je nog eens uitdrukkelijk vragen om die toestemming. Daarnaast willen wij niet meer gegevens in onze systemen bewaren dan noodzakelijk is. Wij vragen nieuwe leden via het aanmeldformulier alleen dingen die direct gerelateerd zijn aan wat wij voor je doen. Dat is informatie voor de ledenadminstratie en achtergondinformatie over jouw functie, werkgever en geboortedatum bijvoorbeeld. Hiermee kunnen wij doelgroepen maken voor bepaalde informatie, zodat wij je gerichter kunnen benaderen.

Als je daar nog steeds prijs op stelt dan willen wij je vragen om op deze link te klikken en aan te geven dat je ook in de toekomst deze zaken nog steeds wilt ontvangen.

Om er zeker van te zijn dat jij het echt zelf bent, vragen we je om in te loggen voor je het formulier invult. Als je op de link klikt terwijl je nog niet bent ingelogd, krijg je direct een inlogdialoog waarna je de keuze kunt maken om wel of niet de nieuwsbrieven te blijven ontvangen.

Een aantal mensen heeft naar aanleiding van de nieuwsbrief een foutmelding gehad bij het openen van het formulier, dat zou nu verholpen moeten zijn.

Het kan zijn dat je deze mail een aantal keren ontvangt. Dat komt omdat je lid bent van meerdere nieuwsbrief groepen. Zou je voor al deze nieuwsbriefgroepen de vraag willen beantwoorden?

Namens het bestuur van de VIAG, hartelijk bedankt voor uw medewerking!
(en excuus voor het zoveelste verzoek om toestemming..)

Arend van Beek

Voorzitter