Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

NORA-wiki uitgebreid met Privacy Baseline

28/08/2018

 

In samenwerking met CIP (Centrum voor informatiebeveiliging en privacybescherming) heeft NORA (de Nederlandse Overheid Referentie Architectuur) de Privacy Baseline van CIP geschikt gemaakt voor publicatie in de NORA-wiki.

Privacy Baseline

De Privacy Baseline vat de privacywetgeving (de AVG) samen in 13 principes en geeft praktische aanwijzingen voor realisatie in organisaties, primair binnen de Nederlandse overheid. Door de modulaire opzet en indeling in principes die van belang zijn voor Beleid, Uitvoering en Control kunnen deelverzamelingen gemaakt worden van normen die van belang zijn voor een specifieke rol of functie. De kernwaarden van de AVG worden zo inzichtelijker gemaakt

NORA-wiki

NORA online (de NORA-wiki) bevat inzichtelijke en hanteerbare kaders, bestaande afspraken, principes, standaarden en bouwstenen. Met de toevoeging van de Privacy Baseline voegt NORA een nieuw element toe aan de ondersteuning van overheidsorganisaties bij het inrichten van de informatiehuishouding.