Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Brabant Data Center in oprichting

20/11/2018

Tijdens de Den Bosch Data Week ondertekenden directeur Marleen Verbruggen van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) samen met gedeputeerde Bert Pauli van de provincie Noord-Brabant een overeenkomst, waarin de oprichting van het Brabant Data Center centraal staat. Tijdens het data evenement werden bedrijven, maatschappelijke organisaties en overheden bewust gemaakt van de invloed van digitalisering op de economie en de samenleving.

Effectiever beleid

Noord-Brabant is een innovatieve regio, zowel nationaal als internationaal. Denk bijvoorbeeld aan de Brainport Eindhoven, een technologieregio van wereldformaat. Volgens de Brabantse gedeputeerde Bert Pauli past daar een provinciale overheid bij die digitalisering serieus neemt en kansen op dit gebied benut: ‘We kunnen beter en effectiever beleid maken door onze eigen data en die van anderen – zoals bijvoorbeeld het CBS – op de juiste manier te gebruiken. We weten daardoor beter hoe Brabant er op de verschillende gebieden voorstaat en wat er moet gebeuren om dit verder te verbeteren.’

Werkprogramma

CBS-directeur Marleen Verbruggen: ‘De ondertekening van de samenwerking tussen het CBS en de provincie Noord-Brabant is een belangrijke stap. De komende maanden gaan we gezamenlijk het werkprogramma verder uitwerken. Hierbij denken we aan voor de provincie belangrijke thema’s zoals de regionale economie, mobiliteit en de digitale transitie.’ Volgens haar beschikt het CBS over data, waar de hele overheid goed gebruik van kan maken

Lees het hele artikel op cbs.nl.