Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Eerste ronde EU-subsidie voor wifi-hotspot eindelijk van start

20/11/2018

Na lang uitstel is op 7 november de eerste mogelijkheid om als gemeente een EU-voucher van 15.000 euro voor de installatie van een wifi-hotspot aan te vragen. Als je gemeente alvast is ingeschreven, is het nog een kwestie van één klik om de voucher aan te vragen.

De vouchers worden vergeven in het kader van het WiFi4EU-project, bedoeld om alle burgers en bezoekers van de Europese Unie (EU) vrij toegang te geven tot wifi op openbare plekken. Om wifi-hotspots te plaatsen kunnen gemeenten een voucher van de EU van 15.000 euro aanvragen. Deze worden in een aantal rondes weggegeven volgens het principe ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’.

De aanvraag start op 7 november om 13.00 uur en is slechts twee dagen mogelijk, tot 9 november om 17.00 uur. De eerste ronde voor het aanvragen van de subsidie (lees hier ook meer over hoe het in zijn werk gaat) in mei dit jaar ging niet door, en zou eigenlijk in september starten. Nu heeft de Europese Commissie bekendgemaakt dat dit op 7 en 8 november is. Het aantal vouchers dat wordt vergeven is verhoogd van 1000 naar 2500.

Eerste ronde

Het is zaak om als gemeente zo snel mogelijk de aanvraag in te dienen zodra de eerste ronde is gestart, want ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’. Gemeenten kunnen zich registreren op het WiFi4EU Portal, hiervoor is een EU login-account nodig. Zodra de oproep is gelanceerd moet de aanvraag nog daadwerkelijk worden ingediend door via de inschrijfpagina op ‘voucher aanvragen’ te klikken. De data voor de volgende rondes worden steeds op het portaal geplaatst, voor het geval je er dit keer naast grijpt.

Door Laura Wennekes op 6 november 2018 ICT,Smart city,Subsidies