Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Terugblik FG Café 1 november

04/12/2018

Donderdag 1 november was het zover. Tijdens het eerste FG Café in Bussum waren bijna 200 FG’s aanwezig om met elkaar van gedachten wisselen over diverse thema’s die hen in hun werk bezighouden. De FG’s gingen met elkaar aan de slag in wisselende rondetafelsessie’s die werden begeleid door een moderator. De thema’s die centraal stonden waren:

  • Hoe ervaar je het commitment en de steun vanuit het bestuur? Kun je daarin je rol pakken?
  • Wat zijn de grootste uitdagingen in het dagelijks werk 150 dagen na invoering van de AVG?
  • Waar ben je het meest trots op 150 dagen na invoering van de AVG en kun je dat succes met ons delen?

Ook waren er sprekers. Joost Agterhoek, journalist en student aan de Universiteit van Amsterdam, vertelde over zijn afstudeerscriptie met als onderwerp de AVG en de rol van de FG. Diana Comijs, ministerie van Buitenlandse Zaken, deelde de uitkomsten van de grootste FG-enquête tot nu toe, die het CIP heeft uitgezet onder alle FG’s die zijn aangesloten bij het CIP (overheid en non-profit). Cécile Schut van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) sloot de middag af met de trends die zij ziet na honderdvijftig dagen AVG. De deelnemers mochten de volgorde bepalen van de trends door te stemmen op het onderwerp dat voor hen de meeste prioriteit had. De middag werd afgesloten met een borrel waar de deelnemers onder het genot van heerlijke hapjes en een drankje uitgebreid de tijd namen om ervaringen uit te wisselen en te netwerken.

Op basis van de evaluatie komt er mogelijk een vervolg op het FG Café. Wij houden u uiteraard op de hoogte van de ontwikkelingen.