Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Winnaars Overheidsawards 2018 bekend!

04/12/2018

Emine Özyenici is de Overheidsmanager van het Jaar 2018 en Waterschap Aa en Maas heeft de Verkiezing Beste Overheidsorganisatie van het Jaar 2018 gewonnen. Dit is vanavond bekend geworden tijdens de uitreiking van de Overheidsawards in de Ridderzaal.

Tijdens de Overheidsawards op 19 november namen Emine Özyenici (directeur Informatievoorziening en Inkoop, ministerie Justitie en Veiligheid) en Piet Sennema (secretaris-directeur Waterschap Aa en Maas) de prijzen in ontvangst. Tijdens deze avond sprak de voorzitter van de Eerste Kamer Ankie Broekers-Knol de jaarlijkse Overheidslezing uit.

Voor de Overheidsmanager van het Jaar 2018 waren Desirée Curfs (directeur Stroomopwaarts MVS) en Rob Keet (teamleider Grootschalige Opsporing bij de Nationale Politie, eenheid Noord-Holland) de andere finalisten. Gemeente Heerhugowaard en de Rechtbank Rotterdam waren de overige kanshebbers voor de titel Beste Overheidsorganisatie van het Jaar 2018. De zes finalisten hebben het dit jaar wederom lastig gemaakt voor de jury’s, omdat zij alle zes op verschillende wijze indrukwekkende prestaties in het publieke domein hebben verricht.

De jury over Emine Özyenici

Als directeur Informatievoorziening en Inkoop draagt Emine bij aan een digitaal toekomstbestendig Nederland. In deze tijd van constant verdergaande digitalisering wordt het steeds belangrijker om als overheid goed te kunnen opereren in de informatiemaatschappij. Dit vergt aanpassingsvermogen, de rol van Emine en haar team hierin is van groot belang. Als een ‘Leider in Verbinding’ heeft ze haar  van oorsprong intern gerichte directie zichtbaar gemaakt door naar buiten te treden en actief de verbinding op te zoeken waar dat niet vanzelfsprekend is. De jury is onder de indruk van de authentieke leiderschapsstijl van Emine en haar vermogen om partijen met verschillende belangen te overtuigen van het gezamenlijk belang. Emine is daarmee een rolmodel voor huidige en toekomstige leidinggevenden.


De jury over Waterschap Aa en Maas

Waterschap Aa en Maas is een zelfbewuste overheidsorganisatie die een aantoonbare doorwerking heeft met vele bewezen resultaten in de praktijk. Zo heeft het Waterschap mooie stappen gezet in de digitale transitie, met onder meer een eigen data-lab, waarin de innovatiekracht vanuit de organisatie wordt aangevuld met data-scientists en samenwerkingen van buiten. Verder vult waterschap Aa en Maas haar maatschappelijke taak anders in, door van handhavende overheid te veranderen naar een partner voor inwoners en bedrijven waar elkaars belangen in duurzame structurele samenwerkingsprojecten resulteren. Bovendien stapt de organisatie in slimme netwerken en coalities, gericht op innovatie en leren. Ook heeft het waterschap Aa en Maas laten zien dat er de afgelopen jaren veel is geïnvesteerd in de cultuur en het HRM-beleid. Er is veel ruimte en stimulans voor ontwikkeling. Tijdens het werkbezoek van de jury was het personeel dan ook erg gedreven en enthousiast.