Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Kick-off samenwerking NLDigibeter en Common Ground

16/01/2019

Op 24 januari organiseert VNG een nieuw klein fieldlab Common Ground, waarin we onder andere de verbinding tussen ontwikkelingen vanuit gemeenten en het ministerie van BZK willen versterken. Wij nodigen u van harte uit om vanaf de namiddag deel te nemen aan deze dag. We willen graag het gesprek voeren over hoe gemeenten praktisch bijdragen aan de realisatie van ambities van NL DIGIbeter. En tevens bouwen we met elkaar een beter inzicht op van de relatie tussen ambities van NL DIGIbeter en de doelen, resultaten en werkwijze die de Common Ground beoogt.


PROGRAMMA
11.00 Inloop van de developerteams, aan ca 10 thema’s wordt deze dag gewerkt de developerteams
12.00 Korte toelichting op samenwerking NL digibeter en Common Ground
12.30 Demo NLX
13.00 Start Ontwikkeldag in teams.
16.00 Inloop genodigden, met de teams in gesprek gaan
17.00 Demomarkt
18.00 Walking dinner, in gesprek over ambities, gezamenlijke thema’s etc
19.30 Afronding


ACHTERGRONDINFORMATIE
PRAKTISCHE INFORMATIE
Datum: 24 januari 2019
Tijd: 16.00-19.30 uur, inclusief lunch en gezamenlijk diner
Locatie: Bleyenberg, Grote Markt 10 in Den Haag


AANMELDEN
Via het aanmeldformulier kunt u zich aanmelden.
In de week voorafgaand aan de bijeenkomst ontvangt u het definitieve programma. We hopen u te zien op 24 januari in Den Haag.


Nederland digitaliseert en dat biedt grote kansen om dingen slimmer te doen. We willen als over-heid, in de meest brede zin van het woord, die kansen benutten. Het gaat hierbij niet alleen om de digitale transformatie door nieuwe techno-logieën, maar ook om een andere manier van
denken en organiseren; opgavegericht. Gemeenten staan daarom volledig achter de Agenda Digitale Overheid; NL DIGIbeter. We steunen de ambitie om kansen te benutten en tegelijkertijd rechten te borgen in de veranderende samenleving.
Gemeenten hebben de handen ineengeslagen als het gaat om het verbeteren van de dienst-verlening en informatievoorziening. Dit doen zij onder de noemer Samen Organiseren. Dit is de beweging waarmee gemeenten samen ontwikkelen in plaats van ieder voor zich. Een van de belangrijkste randvoorwaarden voor de verbetering van dienstverlening van de overheid is de Common Ground; een moderne basis voor de informatie-voorziening van gemeenten en (potentieel) mede-overheden. Samen Organiseren en de Common Ground dragen derhalve concreet bij aan de ambities van NL DIGIbeter: ‘Klaar voor de toekomst’ en ‘We investeren in innovatie’.


De Common Ground wordt op een innovatieve manier vormgegeven, in nauwe interactie tussen dienstverleners, beleidsmakers en ICT’ers. Tijdens zogenaamde ‘fieldlabs’ wordt in een kort tijdsbestek hard gewerkt aan de ontwikkeling van kleine onderdeeltjes van de informatievoorziening die de overheidsdienstverlening verbeteren.

PRAKTISCHE INFORMATIE
Datum: 24 januari 2019
Tijd: 16.00-19.30 uur, inclusief lunch en gezamenlijk diner
Locatie: Bleyenberg, Grote Markt 10 in Den Haag


AANMELDEN
Via het aanmeldformulier kunt u zich aanmelden. https://formulieren.vngrealisatie.nl/Kickoff_24jan
In de week voorafgaand aan de bijeenkomst ontvangt u het definitieve programma.