Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Raymond Alexander, voorzitter IMG 100.000+ start bij VNG Realisatie per 1 maart 2019

29/01/2019

Naar de mooiste avonturen moet je niet zoeken, die komen op je pad.

Zo'n avontuur is mij begin 2017 met "Common Ground" overkomen. Dat voorjaar lanceerden IMG100.000+ , VIAG en VDP een schitterend idee en wenkend perspectief. Nog voor het einde van dat jaar nam dat idee als samenwerking van een aantal gemeenten en koepelverenigingen een grote en gedurfde vlucht. Op de vleugels van de Taskforce Samen Organiseren leidde dat in 2018 tot een uitdagende en ambitieuze beweging die van veel kanten bijval kreeg.

Het afgelopen jaar hebben veel enthousiaste gemeentelijke collega's waaronder vele VNG-ers zich met volle overgave gewijd aan het verder brengen van deze grote onderneming. En met succes: dankzij hun inzet en de steun van de ALV gaat Common Ground dóór in 2019. Niet als doel op zich, maar als een randvoorwaardelijk middel om dienstverlening aan alle inwoners en ondernemers drastisch te verbeteren.

Op mijn pad kwam de mogelijkheid om me volledig te kunnen wijden aan deze geweldige opgave. Ik heb zonder aarzelen besloten hierop in te gaan. Per 1 maart a.s. maak ik daarom de overstap naar VNG Realisatie ga ik als lid van het managementteam onder directeur VNG Realisatie Hugo Aalders deze organisatie versterken. Ik breng bijna 20 jaar ervaring in het gemeentelijk werkveld en 5 jaar als bestuurder van uw vereniging mee. Naast Common Ground behoort o.a. ook de Digitale Identiteit en de uniformering van basisprocessen tot mijn aandachtsgebied. Een enorme uitdaging waar ik veel zin in heb.

Het besluit om met dezelfde opgave maar op een andere positie verder te werken aan de modernisering van de gemeentelijke informatievoorziening heb ik niet lichtvaardig genomen. Nog maar kort geleden heb ik het voorzitterschap van IMG100.000+ met uw steun aanvaard. Onze bloeiende vereniging bevindt zich midden in een fusieproces met zusterorganisatie VIAG. Onlangs hebben beide besturen zich gebogen over het concept verenigingsplan. Ik heb er alle vertrouwen in dat dit proces bij beide besturen in goede handen is. Ook het besluit om 'mijn' organisatie de gemeente 's-Hertogenbosch te verlaten heb ik uiteraard niet over één nacht ijs genomen.

Het avontuur lonkt echter en ik heb besloten mijn hart te volgen. Alhoewel ik afscheid ga nemen als voorzitter van uw vereniging en als CIO van de gemeente 's-Hertogenbosch kom ik u ook in mijn nieuwe rol straks ongetwijfeld weer tegen. Ik kijk nu al uit naar onze voortgezette samenwerking.