Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Waarstaatjegemeente versie 2019 komt eraan!

12/03/2019

 

In maart 2019 introduceren zij de nieuwe versie van het gemeentelijk dataplatform Waarstaatjegemeente. Het platform is op een aantal punten ingrijpend vernieuwd, op basis van uw wensen als gebruiker. Zo krijgt u meer mogelijkheden voor maatwerk en hergebruik en heeft Waarstaatjegemeente een nieuw uiterlijk gekregen.

De voornaamste wijzigingen op een rijtje:

  • U kunt als gebruiker nu uw eigen maatwerkdashboard samenstellen in ‘Mijn WSJG’. Dit maatwerkdashboard kunt u hergebruiken en delen;
  • Daarbij kunt u niet alleen kiezen uit de circa 200 indicatoren die al in de bestaande dashboards zijn opgenomen, maar uit alle ruim 2500 indicatoren in onze database; 
  • De zoekmogelijkheden zijn verbeterd: u krijgt nu op overzichtelijke wijze alle relevante indicatoren in beeld;
  • De navigatie en het uiterlijk van WSJG zijn gemoderniseerd en sluiten nu aan bij andere platforms van de VNG.

Webinar

Op dinsdag 12 maart a.s. verzorgen wij van 10:00 tot 11:00 uur een webinar over de aanpassingen in en het gebruik van Waarstaatjegemeente. Voor dat webinar kunt u zich aanmelden met het aanmeldformulier

Het webinar volgt u online vanaf uw eigen werkplek. De getoonde presentatie wordt toegelicht door een inhoudelijk expert. Tijdens het webinar kunt u via de chat-functie uw vragen stellen.

De gebruikte software is van webinargeek.com. Dit werkt volledig in uw browser. U hoeft geen plugin te downloaden of app te installeren. Of uw browser en besturingssysteem geschikt zijn kunt u zien op: https://www.webinargeek.com/doc/systeemvereisten. U zult een 'play-driehoekje' in het beeld zien waarop u moet klikken. Dit omdat browsers tegenwoordig niet meer toestaan dat video's automatisch starten. Als er tijdens het webinar iets vastgelopen lijkt te zijn, dan kunt u dat proberen te herstellen door de browser te verversen.

Mocht het tijdstip van het webinar u niet uitkomen, schrijf u dan toch in. Iedereen die zich geregistreerd heeft, ontvangt één of enkele dagen na het webinar een mail met de gegeven informatie en een link naar de opname, zodat u het webinar ook achteraf kunt bekijken.

Uw feedback

Bij een ingrijpende vernieuwing als deze is het niet ondenkbaar dat het platform tijdelijk niet naar behoren werkt. Daarvoor vragen wij uw begrip. Uw vragen en opmerkingen zijn te allen tijde meer dan welkom op waarstaatjegemeente@vng.nl.

Over Waarstaatjegemeente

Waarstaatjegemeente bundelt, bewerkt en presenteert data van en over gemeenten voor iedereen. Op deze site vindt u kengetallen van alle 355 Nederlandse gemeenten op alle belangrijke beleidsterreinen. De ‘dashboards’ maken het makkelijk om gemeenten te vergelijken met elkaar of met regionale en landelijke gemiddelden. Het platform blijkt niet alleen interessant voor gemeenten: de site trok in 2018 ruim 520.000 bezoekers