Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Kenniscentrum e-factureren helpt ambtenaren en overheidsleveranciers

09/04/2019

Bij het kenniscentrum e-factureren kunnen medewerkers van overheden en leveranciers van de overheid terecht met al hun vragen over e-facturatie. Belangrijk, want vanaf 18 april 2019 is het verplicht voor overheden om facturen digitaal te ontvangen en verwerken. Het kenniscentrum, ondergebracht bij de Rijksdienst voor ondernemend Nederland (RVO), fungeert als frontdesk van de rijksoverheid. Bij vragen over de inhoud van de factuur wordt doorverwezen naar de financiële administratie van de overheidsorganisatie die de factuur verzonden heeft.

Signaalfunctie

Sinds de start, begin dit jaar, heeft de helpdesk al heel wat vragen beantwoord. Op basis hiervan is er een Handreiking basisfactuur Rijk opgesteld. Deze handreiking is geschreven om leveranciers van de Rijksoverheid, softwareleveranciers, intermediairs en Rijksdiensten een richtlijn te geven voor het gebruik en de implementatie van e-facturatie aan de Rijksoverheid.

Regelhulpen

Om de complexe wet-en regelgeving rondom e-factureren inzichtelijk te maken, wordt er momenteel gewerkt een aantal Regelhulpen voor verschillende doelgroepen. Door het invullen van een regelhulp krijgen ambtenaren of leveranciers snel meer duidelijkheid over e-factureren en ontvangen ze een advies op maat.

Higherlevel.nl

Het kenniscentrum werkt daarnaast aan het inrichten van het onderwerp e-factureren binnen higherlevel.nl: een virtuele ontmoetingsplaats waar ondernemers en experts uit zowel de private als de publieke markt elkaar helpen.

Meer informatie