Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Waar staat je gemeente?

09/04/2019

 

Het gemeentelijk dataplatform Waarstaatjegemeente is ingrijpend vernieuwd. Zo zijn er meer mogelijkheden voor maatwerk en hergebruik.

Waarstaatjegemeente laat voor alle Nederlandse gemeenten aan de hand van thema’s zien waar ze staan op het gebied van allerlei onderwerpen, bijvoorbeeld digitale dienstverlening.

Voor de vernieuwing hebben wensen van gebruikers centraal gestaan. Zo kunnen gebruikers hun eigen maatwerkdashboard samenstellen in ‘Mijn WSJG’, en dit hergebruiken en delen met anderen. Daarbij kun je niet alleen kiezen uit de circa 200 indicatoren die al in de bestaande dashboards zijn opgenomen, maar uit alle ruim 2500 indicatoren in de database. Verder zijn de navigatie en het uiterlijk van WSJG gemoderniseerd.

Gebruikers kunnen kiezen voor twee verschillende manieren waarop de data getoond wordt: ‘toon als lijst’ en ‘toon als grid’. Wat niet verandert, is de beschikbare data. Alle gegevens uit de vorige versie van Waarstaatjegemeente blijven in de nieuwe versie beschikbaar.

Dienstverlening en digitalisering

Dienstverlening vormt het contactmoment tussen gemeenten en inwoners en ondernemers. Dit dashboard laat zien waar een gemeente staat op onderwerpen als digitale volwassenheid, klantbeleving en deelname aan collectieve voorzieningen.

Meer informatie