Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Gemeenten besteden printdiensten aan

07/05/2019

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) voert een Europese aanbesteding uit voor de levering van printdiensten aan Nederlandse gemeenten. De aanbestedingstrategie is op 19 april 2019 gepubliceerd.

Gemeenten en deelnemingen mogen zich vanaf juni 2019 inschrijven op deze aanbesteding. In het najaar van 2019 wordt de Europese aanbesteding gepubliceerd. Uiteindelijk neemt VNG maximaal vier leveranciers in de raamovereenkomst op. De overeenkomst gaat in 2020 van start en heeft een looptijd van drie jaar, met de mogelijkheid tot één jaar extra verlenging.

Een minicompetitie
Bij afloop van een huidig contract van een deelnemer wordt er een minicompetitie gehouden binnen de nadere aanbesteding. De hieruit voorkomende nieuwe overeenkomst kent een looptijd van drie tot maximaal zeven jaar.

Het strategiedocument
In het strategiedocument is geschat dat het in deze aanbesteding om ongeveer 2350 Multi Functional Printers gaat, met 562 miljoen printpagina’s. De schatting wordt in de loop der tijd bijgesteld op basis van het aantal gemeenten dat deelneemt aan de aanbesteding.

Leveranciers en andere betrokkenen mogen tot en met 19 mei reageren op het strategiedocument van GT Print.

Gemeentelijke Telecommunicatie
De aanbesteding wordt uitgevoerd door VNG Realisatie, onder aansturing van de stuurgroep Gemeentelijke Telecommunicatie. Die bestaat uit vertegenwoordigers van Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Eindhoven.

Eerdere aanbestedingen van GT zijn: GT Mobiele Communicatie (mobiele telefonie), GT Vaste Communicatie (vaste telefonie en lijnverbindingen), GT Connect (telefooncentrales en omnichannel communicatie) en collectieve onderhandelingen (geen aanbesteding) voor Microsoft 365 werkplek licenties. Naast GT Print vinden ook aanbestedingen voor het 14+Netnummer en GT Software Broker plaats.

Voor meer informatie: https://www.vngrealisatie.nl/producten/gt-print