Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

SBIR oproep Artificial Intelligence voor publieke diensten

21/05/2019

De ministeries van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) en Justitie en Veiligheid (JenV) zijn op zoek naar nieuwe producten en diensten op het gebied van Artificial Intelligence (AI) in het publiek domein.

SBIR Innovatie-competitie voor ondernemers

Dat doen ze door het uitschrijven van een SBIR-Innovatiecompetitie. SBIR staat voor Small Business Innovation Research en is een innovatie-competitie om ondernemers  uit te dagen om nieuwe producten of diensten te ontwikkelen gericht op de aanpak van een maatschappelijk vraagstuk.

Gebruik AI stimuleren

‘Met de oproep willen wij stimuleren dat bedrijven producten en diensten voor de overheid ontwikkelen, met als doel dat overheden meer gebruik gaan maken van AI’, aldus opdrachtgevers BZK en JenV. ‘We willen AI een stap verder brengen naar concrete toepassing in de publieke sector. Hierbij gaat het vooral om de toepassing van de technologische oplossing bij een publieke partij. Het aanpakken van de maatschappelijke uitdaging staat hierbij centraal, niet de technologie’.

Meedoen?

Voor meer informatie over deze SBIR-oproep kunt u terecht op RVO.nl.