Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Identity en access management in de Zaanse praktijk

18/06/2019

Nieuwe medewerkers op de eerste werkdag voorzien van de juiste toegangsrechten? Hoe regel je dat? En hoe zorg je ervoor dat dit zo blijft bij functie- en rolwisselingen. Niet alleen vanuit het oogpunt van productiviteit maar ook vanuit informatiebeveiliging.

Om bovenstaande mogelijk te maken hebben we in de gemeente Zaanstad Identity en Access-Management (IAM) geïmplementeerd. De medewerkers krijgen op deze manier toegang tot applicaties op basis van de rol die zij in een proces vervullen (dus niet op basis van functie).

Bij deze implementatie hebben we veel geleerd, waarvan we denken dat andere gemeenten hier iets aan kunnen hebben. Om die reden houdt de gemeente Zaanstad houdt een kennisbijeenkomst over Identity en Access Management op 12 november 2019.

Je kunt je al aanmelden. Deelnemen is kosteloos. Interessant voor informatiemanagers, beveiligingscoördinatoren, ICT- projectleiders en procesadviseurs.

De onderwerpen van deze kennissessie zijn:

  • Waarom hebben we Identity en Access Management ingevoerd?
  • Wat was onze aanpak
  • Wat hebben we geleerd in dit project?
  • Wat hebben we bereikt?

Ja, ik wil me aanmelden voor de bijeenkomst