Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Voorlopige gunning GGI-Veilig bekend

18/06/2019

De voorlopige gunning van de aanbesteding GGI-Veilig is bekend. Met GGI-Veilig worden raamovereenkomsten gesloten voor producten en diensten waarmee alle gemeenten en gemeentelijke samenwerkingsverbanden hun digitale weerbaarheid kunnen vergroten. Zojuist heeft VNG Realisatie de voorlopige gunningsbesluiten aan de leveranciers gestuurd die ingeschreven hebben op de aanbesteding GGI-Veilig. Hieraan heeft een zorgvuldig beoordelingsproces plaatsgevonden samen met gemeenten uit de expertgroep GGI-Veilig en adviseurs van de IBD. Het aanbod van de markt geeft de beoordelaars goed vertrouwen dat gemeenten en gemeentelijke samenwerkingsverbanden ook daadwerkelijk producten en diensten voor het verhogen van hun digitale weerbaarheid kunnen afnemen met een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Voorlopige gunning

De voorlopige gunning van GGI-Veilig is als volgt:

  • Perceel 1: Managed SIEM/SOC dienstverlening: voornemen tot gunning van de raamovereenkomst aan KPN en voornemen tot gunning van de wachtkamerovereenkomst met Capgemini.
  • Perceel 2: Aanvullende security producten/diensten: voornemen tot gunning van de raamovereenkomsten met KPN, Protinus IT en Telindus-ISIT en voornemen tot gunning van de wachtkamerovereenkomst met SecureLink.
  • Perceel 3: Security expertise services: voornemen tot gunning van de raamovereenkomsten met Capgemini, BDO Advisory, KPN, Ordina, IT-Staffing en Protinus IT.

Wachttermijn

Tot en met 3 juli 2019 geldt de zogenaamde wachttermijn. Daarin hebben leveranciers de mogelijkheid om bezwaar te maken tegen de gunning. Als de wachttermijn is verstreken en er is geen bezwaar gemaakt, dan treden de overeenkomsten in werking.

Vervolg

Samen met de expertgroep GGI-Veilig, enkele gemeenten en gemeentelijke samenwerkingsverbanden die zich als koploper hebben aangemeld en de GGI-Adviesraad bereiden we de volgende fase verder voor. Na definitieve gunning informeren we deelnemende gemeenten en samenwerkingsverbanden nader over de implementatieondersteuning en de wijze waarop de raamovereenkomsten gebruikt kunnen worden.