Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

eGem actie op de fiets #fiets355

26/06/2019

eGem is 6 weken onderweg en geeft een tussenstand:
149 gemeenten bezocht, 1674 kilometer gefietst in 23 dagen.
De fietstocht gaat gestaag. eGem ontvangt vele leuke reacties op de originaliteit, creativiteit, inzet (weersomstandigheden) en persoonlijkheid.
Deze week was er een landelijke storing van 112. Precies de kern waar de fietstocht aandacht voor vraagt. Multi-provider strategie voor vitale netwerken (in dit geval Diginetwerk) en testen ervan.
Daarnaast was gemeente Goes een bijzonder bezoek, waarbij de burgemeester zich persoonlijke betrok in de actie.


“Deze week ontving burgemeester Margo Mulder het fietsteam van eGem, onze leverancier (en die van GR de Bevelanden) van Diginetwerk: een overheidsnetwerk waarmee je veilig en betrouwbaar gegevens met andere overheden kunt uitwisselen. Zo geven wij bijvoorbeeld onze reisdocumenten uit via dit netwerk. Met hun fietstour vraagt eGem aandacht voor alle overheidsprocessen die beschikbaar zijn via Diginetwerk. Burgemeester Mulder: ‘eGem is een moderne, betrouwbare en snelle partner. Hopelijk sluiten snel nog meer gemeenten zich bij hen aan!”


Wilt u de actie volgen?
U kunt de eGem fietstocht volgen want ze zijn al bij u geweest of komen nog. eGem maakt mooie plaatsjes en zet die op hun Instagram account (@egemictenoverheid). Ook houden ze wekelijks een blog bij op LinkedIn.


Waarom per fiets?
eGem is een sportief bedrijf. En met de fiets wil eGem dat ook uitstralen. Duurzaam in kwaliteit en onderscheidend. Veel medewerkers fietsen en mountainbiken naast hun eGem werk. Dus dat gaat allemaal mooi hand in hand. De aandacht van eGem richt zich op de
juiste architectuur keuze, nu vrijwel alle gemeenten de komende periode migreren naar Diginetwerk. Onafhankelijkheid en redundantie zijn daarbij cruciaal.


Waarom Redundant?
Het gaat om bedrijfskritische processen. Om het belang van redundantie kracht bij te zetten, fietst Paul Bloemers op de mountainbike en Johan van Marle op de racefiets. Daarmee een knipoog makend naar de redundante multi-provider strategie van eGem Diginetwerk moet
het altijd doen en daarom adviseert eGem minimaal 2 leveranciers/providers te kiezen. “Je kunt je niet veroorloven als er een grote storing is dat een gemeente geen paspoorten kan uitgeven. Dat kan echt niet meer…
Inmiddels zijn vrijwel alle overheidsprocessen beschikbaar op Diginetwerk. Alle overheden en gemeenten in het bijzonder hebben nu keuzevrijheid wat betreft de infrastructuur en zijn niet meer gebonden aan slechts één telecomleverancier. Diginetwerk kun je nu echt de
overheidsstandaard noemen. Modern en actueel.” verteld Johan van Marle, directeur van eGem.


Diginetwerk is van Logius
Ook Logius is blij met deze stap. Logius is de beheerder van de overheidsstandaard Diginetwerk en propageert heldere en eenduidige afspraken op netwerk infrastructuur. “Er is een open markt en eGem heeft daar – net als anderen - aan bijgedragen. Dat waarderen
wij zeer. Diginetwerk is volwassen en voor alle overheden. Dit is nodig wanneer overheden cruciale, betrouwbare en veilige berichten willen uitwisselen met elkaar”, verteld Glenn Lutke Schipholt (architect Diginetwerk bij Logius). Hij werkt zelf al bijna 6 jaar aan
Diginetwerk en ziet nut en noodzaak in de loop der jaren toenemen.


Wie is eGem?
eGem is een netwerkbeheerder binnen het besloten gekoppelde overheidsnetwerk ‘Diginetwerk’. Via eGem zijn o.a. vele gemeenten aangesloten op Diginetwerk, redundant en via verschillende providers. “eGem is een zeer hoog betrouwbaar koppelnetwerk, waarbij
transport van belangrijke gegevens en processen in professionele handen zijn”, aldus ICTmanager Patrick Schouw van de Gemeenschappelijke Regeling de Bevelanden.