Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

API’s voor Zaakgericht Werken gereed voor gebruik door leveranciers

29/08/2019

Op 18 juli zijn de 1.0 release candidates (RC) van de application programming interface (API’s) voor Zaakgericht Werken gepubliceerd. Dit betekent dat de API-specificaties gereed zijn om door leveranciers te worden ingebouwd in hun applicaties en gemeenten kunnen het eisen in aanbestedingen. De gegevens die een rol spelen bij zaakgericht werken kunnen door middel van de API’s bij de bron worden geregistreerd en benaderd.

Er is nog een periode van twee maanden waarin leveranciers gelegenheid hebben om bevindingen aan het ontwikkelteam door te geven. Vervolgens krijgen de API’s de definitieve versie 1.0. Gemeenten en leveranciers zetten hiermee samen een eerste stap om het gemeentelijk gegevenslandschap in lijn met Common Ground architectuur in te richten.

Downloads

Api's zaakgericht werken