Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Campagne Zorg van Nu voor gebruik van meer innovaties

24/09/2019

Koorts meten met een app of met een device je oma terugvinden die de weg naar huis kwijt is, omdat zij aan dementie lijdt. Innovaties genoeg in de zorg, maar zorgprofessionals en patiënten maken er nog niet gretig gebruik van. Daar wil de campagne Zorg van Nu verandering in brengen.
Met een website die meer dan 160 oplossingen bevat en een team dat bijna dagelijks het land intrekt, inspireert en motiveert de campagne van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) sinds afgelopen september zowel patiënten, mantelzorgers als zorgprofessionals om e-health en innovaties in de zorg te gebruiken.


Meer innovatie
De gedachte erachter is tweeledig, vertelt Arjen Elsemulder, projectleider Zorg van Nu. ‘We weten bij VWS dat er in de zorg nog te weinig gebruik wordt gemaakt van innovaties, maar dat wanneer professionals er wel gebruik van maken, ze er tevreden over zijn. Er bestaat een latente wens in de zorg naar meer innovatie. De tweede reden is dat slimme oplossingen professionals kunnen helpen efficiënter te werken en tijdswinst te boeken. Beide redenen willen we met deze campagne verder brengen.’