Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Nieuwe versie van data.overheid.nl gelanceerd

08/10/2019

In de zomer is een nieuwe versie van data.overheid.nl gelanceerd. Op het portaal vindt u door de Nederlandse overheid beschikbaar gestelde (open) data.

Structuur van data.overheid.nl vernieuwd

Aan de hand van wensen van gebruikers zijn concrete zichtbare verbeteringen doorgevoerd in de structuur van data.overheid.nl. Daarmee wil het portaal gebruikers beter bedienen, data makkelijker vindbaar maken en ook gemakkelijker informatie over data ontsluiten.

Oprichting community pagina’s

Op het portaal zijn verschillende data communies actief die gefocust zijn op specifieke processen, thema’s en/of dienstverlening in een organisatie of in een samenwerkingsverband van organisaties. De communities worden nu actief ondersteund en krijgen bijvoorbeeld groepen datasets aangeboden. Binnenkort is het mogelijk om nieuwe communities op te starten.

Toepassingencatalogus

Via een nieuwe community pagina is informatie te vinden over het aanbod, de vraag naar en het gebruik van open data. Hier staat onder meer welke organisaties data aanbieden, welke lokale dataportalen aangesloten zijn op data.overheid.nl, welke toepassingen zijn gemaakt met behulp van open data en kunt u meer informatie vinden  over relevante maatschappelijke onderwerpen die spelen in het Nederlandse open data landschap.

De plek voor nieuws over data in Nederland

Ook de actualiteitenpagina is flink op de schop gegaan. Al het actuele nieuws over data kunt u er vinden en wordt gekoppeld aan datasets. Heeft u invulling of wilt u graag nieuws kwijt over data, kom dan met het team van data.overheid.nl in contact via data@koop.overheid.nl.

Verbeterde statistiekenpagina

Overheid.nl biedt verder statistieken die inzicht geven in het aanbod en de vraag naar data. Zo kunt lezen waar de data vandaan komt, hoe het aanbod van datasets verandert in de loop der tijd en wordt in kaart gebracht wat populaire zoektermen en datasets zijn op data.overheid.nl