Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Eerste gemeente zet rijbewijs-proces om naar GGI-Netwerk

22/10/2019

Zundert heeft als eerste gemeente in Nederland het aanvraagproces van rijbewijzen omgezet naar GGI-Netwerk, het datanetwerk van en voor gemeenten. 

Het aanvraagproces van rijbewijzen is één van de gemeentelijke baliefuncties. Gemeenten communiceren hierbij via een beveiligde dataverbinding met de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW). Voorheen verliep dit proces via Gemnet, maar nu is het dus ook beschikbaar op GGI-Netwerk.

De gemeente Zundert maakt deel uit van het ICT-samenwerkingsverband Equalit. “We hebben zojuist succesvol het RDW-station bij de gemeente Zundert omgewisseld. Het was echt in een paar minuten gebeurd,” aldus Marc van Meer van Equalit.

GGI-Netwerk

GGI-Netwerk is een beveiligd landelijk datanetwerk speciaal voor gemeenten en gemeentelijke samenwerkingsverbanden dat onder volledige zeggenschap van gemeenten staat. Gemeenten hebben dit netwerk opgericht om hun digitale dienstverlening te verbeteren en sneller, veiliger en innovatiever te werken. Inmiddels zijn al meer dan 70 gemeenten aangesloten.