Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Gemeentesecretaris speelt belangrijke rol bij informatiebeveiliging

22/10/2019

Verantwoord omgaan met informatie hoort bij het adequaat besturen van een gemeente. De burgemeester en gemeentesecretaris spelen als schakel tussen bestuur en de ambtelijke organisatie een belangrijke rol bij informatiebeveiliging.

Eerder dit jaar speelde de IBD tijdens de Lochem Conferenties de IBD Crisisgame met burgemeesters. Op verzoek van de Veiligheidsregio Utrecht speelt de IBD op donderdag 10 oktober a.s. de game ook met een groot aantal gemeentesecretarissen.  Tijdens de game oefenen de deelnemers een (informatiebeveiligings)crisis. Het spel focust zich sterk op de bestuurlijke gevolgen en belangen bij een crisis en de kans op reputatieschade.

Lees hier meer over de IBD Crisisgame. 

Om bestuurders wegwijs te maken, heeft de VNG de mindmap ´Informatiebeveiliging – Eigen huis op orde´ ontwikkeld. Hiervoor is de VNG onder meer in gesprek gegaan met burgemeesters en Chief Information Security Officers (CISO’s).  De mindmap “Informatiebeveiliging – Eigen huis op orde” kan door bestuurders als onderlegger worden gebruikt bij gesprekken over informatiebeveiliging. De mindmap biedt inzicht in verschillende aspecten van informatiebeveiliging en de rol die de bestuurder in dit domein heeft.

Lees meer op de website van de Vereniging van Gemeentesecretarissen