Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

ICTU publiceert onderzoek naar innovatie bij de overheid

19/11/2019

Welke behoefte leeft er bij overheden op het gebied van innovatie? En wat is innovatie bij de overheid eigenlijk? ICTU deed er onderzoek naar en dat resulteerde in de publicatie ‘Een verkenning naar innovatie bij de overheid’. Giulietta Marani en Ilse Vegter, beiden werkzaam voor ICTU, voerden van mei tot en met september 2019 met diverse mensen binnen de overheid gesprekken over innovatie en ontdekten dat het onderwerpt leeft binnen de overheid.

Aanbevelingen

De belangrijkste conclusie uit de publicatie: er gebeurt veel op het gebied van innovatie binnen de overheid, zowel in beleid als uitvoering. Maar er zijn ook de nodige aandachtspunten. Op basis van de interview zijn er aanbevelingen gedaan om innovatie te stimuleren. ‘Begin met gezamenlijke focus aanbrengen. Stel samen vast waar samen­ werking en kennisdeling mogelijk is en werk aan een overheidsbrede agenda. Stel samen ook randvoorwaarden op. Waar zet je innovatie­ geld op in? Onder welke voorwaarden? Wat steun je en schaal je op?’

Meer weten? Lees de publicatie en de aanbevelingen op ictu.nl.