Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Amsterdam investeert in digitale veiligheid

03/12/2019

Amsterdam wil de digitale veiligheid en weerbaarheid van bewoners, bedrijven, instellingen en infrastructuur vergroten. De gemeente stelt daarom een taskforce Digitale Veiligheid aan om de weerbaarheid te verhogen. De taskforce gaat samenwerken met politie, justitie en maatschappelijke organisaties.

Digitale veiligheid is een breed begrip: van online pesten tot het hacken van vitale infrastructuur en een aanval op de gemeentelijke systemen en dienstverlening.

Constant alert

“Amsterdam doet het goed in vergelijking met veel andere steden in binnen- en buitenland. Maar snelle digitale ontwikkelingen dwingen ons om constant alert te zijn. Een stad die open staat voor nieuwe technologie, moet ook een stevig antwoord hebben op cybercriminaliteit en onvoorziene uitval”, aldus burgemeester Femke Halsema.

Meer informatie