Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

E-mail overheid onvoldoende beschermd tegen ‘spoofing’

17/12/2019

 

De helft van de e-maildomeinen van de overheid is nog onvoldoende beschermd tegen ‘spoofing’. Bij e-mailspoofing kan een aanvaller zich in een mailbericht voordoen als iemand anders door het afzendadres te vervalsen. Zo kan fraude worden gepleegd of spam en zelfs virussen worden verspreid.

Dat blijkt uit het onderzoek naar het gebruik van standaarden voor veilige websites en e-mail bij overheidsorganisaties dat het Forum Standaardisatie 2 keer per jaar uitvoert.

Uit het onderzoek blijkt dat het gebruik van beveiligingsstandaard DSNSEC is afgenomen. Dat komt omdat een aantal gemeenten en provincies is overgestapt naar Microsoft Office 365 Exchange Online. Dat systeem ondersteunt de standaard nog niet.