Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Koning en minister bezoeken Informatiepunt Digitale Overheid Venlo

17/12/2019

Foto: Kick Smeets/ministerie van BZK 2019

Koning Willem-Alexander en minister Knops brachten afgelopen week een werkbezoek aan het Informatiepunt Digitale Overheid in de bibliotheek in Venlo. Daar spraken ze onder andere met ervaringsdeskundigen die gebruikmaken van het informatiepunt.

Informatiepunten

De Bibliotheek Venlo is 1 van de 15 Informatiepunten Digitale Overheid. Mensen die moeite hebben om digitaal met de overheid te communiceren, kunnen hier terecht voor hulp en advies over zorg, huurtoeslag, DigiD, betalen van verkeersboetes en nog veel meer. In juli opende minister Knops het informatiepunt in Venlo. Een klein half jaar later kwam hij samen met de koning poolshoogte nemen en ervaren hoe de ondersteuning van het informatiepunt in de praktijk werkt. De koning en de minister gingen in gesprek met klanten, medewerkers en partners van de bibliotheek van Venlo.

Digitaal meedoen

De medewerkers gaven voorbeelden van vragen die gesteld worden aan het informatiepunt en lieten zien hoe ze mensen wegwijs maken in de digitale overheid. Het aanbieden van gratis cursussen zoals Digisterker helpt om mensen zelf digitaal vaardiger te worden. Op deze manier kan iedereen meedoen in de digitale samenleving.