Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Interbestuurlijke Leerreis Omgevingswet

21/01/2020

1 januari 2021 komt snel dichterbij. Op die datum wordt de nieuwe Omgevingswet ingevoerd. Dat brengt veel veranderingen met zich mee voor Gemeenten, Provincies, Waterschappen, Omgevingsdiensten, Veiligheidsregio’s, Rijk en de diverse Ketenpartners. Werk je hard om die veranderingen vorm te geven voor je organisatie? Ben je eraan toe om de beweging te verbreden en de mensen te mobiliseren die de veranderingen in de dagelijkse praktijk waar moeten maken? En wil je gericht informatie en handvatten krijgen voor wat op dit moment urgent en belangrijk voor je is? En zo de resterende tijd tot aan de invoeringsdatum optimaal benutten? Schrijf je dan in voor de Interbestuurlijke Leerreis Omgevingswet.

De interbestuurlijke leerreis Omgevingswet is toe aan haar vijfde editie. Ook deze keer zijn er vijf bijeenkomsten voor programmamanagers, projectleiders, opdrachtgevers en adviseurs die het veranderproces in hun organisatie vormgeven. Het programma wordt elke editie op maat gemaakt voor de deelnemers, om zo goed mogelijk aan te sluiten bij wat al bekend is én bij wat nu op dit moment nodig is. Basisingrediënten zijn sprekers die in gesprek gaan over één van de kernelementen van de Omgevingswet, zoals het Omgevingsplan, Participatie en DSO en aandacht voor de veranderkundige kant; “hoe krijg ik mensen in beweging?”. In elke bijeenkomst maken we voor de beschikbare instrumenten en handreikingen de concrete vertaalslag van wat naar hoe. Dus niet alleen “welke kennis en instrumenten zijn beschikbaar”, maar ook “hoe pas ik ze toe in mijn specifieke situatie?”.

Voor het programma, doelgroep, docenten en aanmelding klik hier