Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Nieuwe metadatastandaard voor overheden in ontwikkeling

21/01/2020

Op dit moment werkt de VNG samen met het Nationaal Archief en vertegenwoordigers van andere overheidsorganisaties aan één metadatastandaard voor de hele overheid. Metadata worden gebruikt om kenmerken van gegevens te beschrijven en geven context aan een document. Deze kenmerken zijn onder meer belangrijk om de duurzame toegankelijkheid van overheidsinformatie te waarborgen.

De ontwikkeling van de gezamenlijke standaard (MDTO) is belangrijk voor gemeenten, zegt Herman Bongenaar, informatiemanager bij de gemeente Zaanstad en lid van de adviescommissie Archieven: “De nieuwe standaard geeft ons de mogelijkheid om in de toekomst veel gemakkelijker documenten uit te wisselen met collega-gemeenten en andere overheidslagen, bijvoorbeeld in ketens.”

Meedenken? Neem contact op met Ivo Hendriks.

Downloads

Meer weten over de ontwikkeling van MDTO? Lees het artikel hierover in Od Magazine.