Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

BZK lanceert Innovatiebudget Digitale Overheid 2020

04/02/2020

Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) zoekt overheden met innovatieve ideeën om de digitale dienstverlening te verbeteren én overheden met vraagstukken op dat gebied. Van 7 januari tot uiterlijk 9 februari 2020 kunt u uw voorstellen en vraagstukken indienen voor het Innovatiebudget 2020.

Innovatiemogelijkheden

Bij de presentatie van de Agenda Digitale Overheid: NL DIGIbeter gaf minister Raymond Knops aan dat hij wil dat de overheid op een andere manier gaat werken. Innovatiever: door te experimenteren, ruimte te geven aan nieuwe initiatieven en connecties aan te gaan met nieuwe partijen. Met het innovatiebudget van circa € 6 miljoen per jaar tot 2021 wordt deze nieuwe manier van werken mede vormgegeven.

Projecten en challenges

U kunt zich op 2 manieren aanmelden voor het innovatiebudget.

  1. projecten: aanvragers kunnen een project voor innovatiebudget indienen dat zij zelf willen starten en waarbij zij al een oplossing voor ogen hebben.
  2. challenges: aanvragers kunnen een vraagstuk uitzetten als ‘challenge’ waarop innovatieve ondernemers zich met oplossingen kunnen schrijven. Deze challenges worden onderdeel van het Startup in Residence programma.

Selectie

Een jury met vertegenwoordigers van beleidsdepartementen, decentrale overheden, burgers, bedrijfsleven en wetenschap bepaalt welke overheidsprojecten en vraagstukken een bijdrage krijgen. Dat doen zij aan de hand van een aantal selectiecriteria.

Doe mee

Heeft u een goed voorstel voor een challenge of een project? Meldt u zich dan nu aan. Doe dat uiterlijk 9 februari 2020, in eerste instantie met een voorstel op 1 A4. Bekijk voor meer informatie over het wat en wanneer de tijdlijn van het innovatiebudget 2020.