Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Handreiking en toolkit digitale democratie online

26/03/2020

Om gemeenten te helpen bij het invoeren van online tools voor digitale democratie is een handreiking en een toolkit gemaakt. De ‘Handreiking Digitale Democratie’ geeft praktijkvoorbeelden en biedt lokale overheden een leidraad om met bestaande instrumenten aan de slag te gaan. In de toolkit is een stappenplan opgenomen met nuttige documenten, onderzoeken en best practices.

Handreiking

De handreiking is praktijk- en actiegericht. De publicatie is tot stand gekomen door inzichten samen te brengen van (internationale) experts en toolontwikkelaars op het gebied van de digitale democratie.

Toolkit

Met de toolkit kunnen gemeenten direct aan de slag om het digitale democratieproces te helpen opstarten. Van de eerste oriëntatie tot en met de afronding van de pilot en de verdere opschaling en borging.

Gids

Tenslotte kunt u met de gids ‘Digitale democratie in de praktijk’ aan de slag met het succesvol implementeren van digitale participatie-instrumenten.

Meer informatie