Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Blog Hugo Alders “Onlife virusbestrijding”

14/04/2020

Net als zoveel mensen werk ik nu volledig vanuit huis. Met zes kinderen in huis is dat even wennen en het is zoeken naar een rustige plek om dit blog te schrijven, maar het is gelukt: ik zit op zolder. Terwijl beneden iedereen in een nieuw ritme komt van thuis werken en leren, vraag ik mij hier af of we misschien iets kunnen leren van hoe het in de online wereld gaat als het aankomt op virusbestrijding.

De werkelijkheid kwam vorige week bij iedereen en dus ook bij ons, hard binnen. Voor mij persoonlijk, want ik was aan het trainen voor de marathon in Rotterdam en die is afgelast. Voor VNG Realisatie, want ons jaarlijkse congres gaat niet door. We werkten allemaal hard aan de voorbereiding voor wat dit jaar het Festival van de Uitvoering zou worden, op 15 april in Utrecht. Het thema was de onlife wereld, waarin online en offline in elkaar vervloeien, en wat deze betekent voor de gemeentelijke uitvoeringspraktijk.

Het festival gaat niet door, maar het thema lijkt actueler dan ooit. Ineens zijn we volledig aangewezen op online middelen om ons werk te kunnen blijven doen: digitale vergaderkanalen en samenwerkingsmogelijkheden worden volop gebruikt. In de offline wereld waart een virus rond, maar dankzij deze middelen in de online wereld kunnen we elkaar blijven ontmoeten. Van dat virus hebben we in de online wereld gelukkig geen last.

Lees het blog op iBestuur.