Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

VNG Realisatie E-Magazine #8 gepubliceerd

14/04/2020

 

Het nieuwe VNG Realisatie E-Magazine is gepubliceerd. Met veel aandacht voor inclusieve dienstverlening, integraal gebiedsgericht werken, informatieveiligheid, Citrix en de Woo.

Omgevingsvraagstukken binnen gemeenten worden steeds complexer en vragen steeds vaker om nieuwe oplossingen. Met de komst van de Omgevingswet (2021) wordt de roep om integrale oplossingen luider. Werkorganisatie Duivenvoorde (Voorschoten en Wassenaar) is bezig met een bijzonder project: Integraal Gebiedsgericht Werken. Wouter Minkhorst, beleidsadviseur Economische Zaken, deelt er de eerste ervaringen over.

Naar verwachting wordt binnen nu en enkele maanden de Wet open overheid (Woo) door het parlement aangenomen, de opvolger van de Wob (Wet openbaarheid van bestuur). Volgens Jeroen Jonkers, projectleider WOO bij VNG Realisatie, is de impact van de wet groot en is het een proces dat niet "eventjes snel" is afgerond.

Als overheid verzamelen en bewaren we ontelbare gegevens. En inmiddels vinden we het zo normaal dat we dat digitaal doen, dat we ons amper realiseren dat digitalisering pas iets van de laatste dertig jaar is. Omdat het zo nieuw is zijn er nog geen antwoorden op belangrijke vragen. Hoe zorg je dat digitale informatie ook in de toekomst ontsloten kan worden? Hoe vernietigen we informatie? Het project Duurzaam Toegankelijk Op Orde (DTOO) ontwikkelt oplossingen voor duurzame digitale archivering.

VNG Realisatie E-Magazine #8