Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Gezocht: Laptops en tablets voor digitale inclusie

28/04/2020

Het initiatief ‘allemaal digitaal’ bestaande uit publieke en private partijen is een actie gestart om de digitale inclusie in Nederland te bevorderen. Zij doen een oproep om zo veel mogelijk computers, laptops, tablets en andere devices in te zamelen voor burgers die daar momenteel niet over beschikken. Op deze manier willen ze het voor iedereen mogelijk maken om digitaal mee te doen.

Digitaal meedoen

Door de corona crisis werken veel mensen thuis en volgen kinderen digitale lessen. Online meedoen is juist nu van essentieel belang. En dat betekent dat iedereen moet kunnen beschikken over een device, internetverbinding en hulp bij het gebruik van digitale diensten.

Hoe kunt u helpen om de digitale inclusie in Nederland te verbeteren?

    • Doneer nieuwe en gebruikte digitale apparaten (laptop, computer, tablet etc.);
    • Meld u aan als vrijwilligers voor de digitale helpdesk;
    • Help mee door het bieden van logistieke ondersteuning;
    • Deel deze oproep in uw netwerk en via social media.

Meer informatie

Het initiatief ‘allemaal digitaal’ zorgt voor de centrale coördinatie van het verzamelen, schoonmaken, installeren en verdelen van de apparaten. Dit doen zij samen met partners, verschillende ministeries en bestaande initiatieven. Voor meer informatie over de actie en de mogelijkheden om te helpen kunt u mailen naar allemaaldigitaal@nldigital.nl of bekijk de website van ‘allemaal digitaal