Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

97 procent Nederlanders heeft thuis internet

12/05/2020

In 2019 gaf  97 procent van de inwoners van Nederland van 12 jaar of ouder aan thuis toegang tot internet te hebben, 5 procent meer dan in 2015. Ongeveer 3 procent heeft thuis geen internet, dat komt neer op een groep van 453 duizend mensen. Dat blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

CBS-onderzoek

Tweederde van de groep mensen zonder internet is 75-plusser. Deze groep is de afgelopen jaren kleiner geworden: in 2014 had 51 procent van de 75-plussers geen internet, nu nog 23 procent. Opvallend is dat 17 duizend Nederlanders met kinderen in de leeftijd van 5 tot 13 jaar geen internet thuis hebben. Dat blijkt uit het CBS-onderzoek ‘ICT-gebruik van huishoudens en personen 2019‘  dat onder 5,6 duizend mensen is gehouden.

Digitale inclusie

Niet iedereen die internet heeft, is daar ook handig mee. Ongeveer 2,5 miljoen Nederlanders vinden het moeilijk om te werken met digitale apparaten, zoals een computer, smartphone of tablet.  Met de ‘Nederlandse Digitaliseringsstrategie’ en de ‘Agenda Digitale Overheid: NL DIGIbeter’ wil de overheid dat iedereen kan meedoen in de (digitale) samenleving.

Wellicht ook interessant voor u