Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Handige hulpmiddelen voor digitale besluitvorming

12/05/2020

De website lokaledemocratie.nl heeft een overzicht gepubliceerd van verschillende handreikingen, hulpmiddelen en tools om overheden te ondersteunen bij digitale besluitvorming. U vindt er onder andere een advies omtrent digitaal vergaderen, een handboek voor lokale politiek in een virtuele omgeving en verschillende webinars over digitale besluitvorming.

Digitale besluitvorming

Op donderdag 9 april is de ‘Tijdelijke wet digitale beraadslaging en besluitvorming’ in werking getreden. De wet maakt het voor gemeenteraden, waterschappen en Provinciale Staten mogelijk om digitaal te vergaderen en besluiten te nemen. Voorwaarde is wel dat de vergadering en de besluitvorming openbaar te volgen blijft. Bijvoorbeeld doordat burgers mee kunnen kijken via een videoverbinding. De wet geldt in beginsel tot 1 september 2020.

Meer informatie

Voor alle handreikingen, hulpmiddelen en tools kijkt u op de website van Lokale Democratie

Wellicht ook interessant voor u: