Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Overheid voor eind 2021 bereikbaar via IPv6

12/05/2020

Alle overheidswebsites en e-maildomeinen van de overheid moeten voor het einde van 2021 volledig bereikbaar zijn via IPv6, naast IPv4. Dat heeft het Overheidsbreed Beleidsoverleg Digitale Overheid (OBDO) deze week besloten.

Het besluit volgt op de intentieverklaring die in oktober 2019 werd ondertekend.

Internet Protocol versie 6 (IPv6) is versie 6 van het internetprotocol voor het gebruik van IP-adressen. Het is de opvolger van Internet Protocol versie 4 (IPv4).

Snellere dienstverlening en minder fraude

“De overheid kiest met IPv6 voor groei en innovatie van internet, directere en snellere dienstverlening, en tegengaan van fraude. IPv6 is de open internetstandaard die iedere internetgebruiker nodig heeft om ook in de toekomst onbelemmerd gebruik te kunnen maken van internet”, aldus Larissa Zegveld, voorzitter van het Forum Standaardisatie.