Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Ruim zestig studies over data in Kennisbank Data & Smart Society

12/05/2020

Data en datatoepassingen staan volop in de belangstelling. Onderzoeksinstituten, overheden en bedrijven wereldwijd doen op grote schaal onderzoek naar de kansen en bedreigingen van data. Om de publicaties die hieruit voorkomen op een centrale plaats te bundelen en beschikbaar te stellen, lanceert het Kennisnetwerk Data & Smart Society van VNG Realisatie de gelijknamige kennisbank.

Gevarieerd aanbod

Op deze website vindt u momenteel ruim zestig recente en relevante publicaties uit binnen- en buitenland. Ze zijn allemaal voorzien van een samenvatting en de mogelijkheid om te zoeken op trefwoord, thema en taal. De variatie is groot. In onze kennisbank vindt u enerzijds praktijkgerichte handleidingen, zoals The Data Protection Officer Handbook, een uitgave van de Europese Commissie voor het toepassen van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Anderzijds zijn er kritische studies over de maatschappelijke gevolgen van de datarevolutie, zoals het rapport Waardevol Digitaliseren van het Rathenau Instituut. In de kennisbank vindt u ook de Analyse Inventarisatie Datalabs van VNG Realisatie, dat de 48 datalabs in verschillende Nederlandse gemeenten beschrijft.

Impuls

Met de kennisbank wil het Kennisnetwerk Data & Smart Society een impuls geven aan de kennis en ervaringen rond de inzet van data. Dit als aanvulling op onze maandelijkse Meetups waarin praktijkvoorbeelden en ervaringen uit vooral de gemeentelijke wereld worden gedeeld. Alle publicaties zijn openbaar en gratis toegankelijk. We vullen de kennisbank voortdurend aan met nieuwe studies. Mist u een publicatie, heeft u een suggestie of een opmerking? Laat u het ons dan weten via nieuws.realisatie@vng.nl.

Sluit u aan bij ons netwerk

Bent u nog geen lid van het Kennisnetwerk Data & Smart Society? Kijkt u dan eens op onze community www.kennisnetwerkdata.nl of schrijft u zich meteen in met het aanmeldformulier onder ‘stuurinformatie’.