Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Veilig thuiswerken, hoe doet u dat?

12/05/2020

Veel mensen werken thuis tijdens de coronacrisis. Het risico hiervan is dat de beveiliging thuis misschien minder goed op orde is dan op het werk zelf. En dat daardoor gevoelige gegevens in verkeerde handen terecht komen. Ook overheidsorganisaties kunnen juist nu de dupe worden van internetcriminelen.

Cybercriminaliteit voorkomen

Welke maatregelen kunt u nemen om op een veilige manier thuis te werken? En hoe voorkomt u dat u te maken krijgt met cybercriminaliteit?

Campagne veilig internetten

Om phishing te voorkomen en om veilig internetgebruik te bevorderen geeft de website veilig internetten handige tips. Met het credo ‘Eerst checken, dan klikken!’ proberen zij iedereen die vanuit huis werkt te waarschuwen voor mails van cybercriminelen. Daarnaast vindt u op de website tips over veilig omgaan met online privacy,  wifi en sociale media.