Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Diginetwerk: gebruik nieuw Koppelnet Publieke Sector

26/05/2020

 

Diginetwerk spoort gebruikers aan om zo snel mogelijk de overstap te maken naar een vernieuwde versie van Koppelnet Publieke Sector (KPS). Dit is van essentieel belang om de continuïteit van het systeem te waarborgen.

Afsprakenstelsel

Diginetwerk is het afsprakenstelsel voor het koppelen van besloten netwerken van de overheid. Via deze gekoppelde netwerken kunnen overheidsorganisaties op een veilige en betrouwbare manier onderling gegevens uitwisselen. Door het besloten karakter is Diginetwerk een veiliger alternatief dan het open internet voor het uitwisselen van gegevens.

Sinds 2020 kan dit uitwisselen via een vernieuwde versie van Koppelnet Publieke Sector (KPS). KPS valt onder de zogenoemde vitale infrastructuur van Nederland. Het is dan ook belangrijk dat gebruikers zo snel mogelijk aansluiten op het nieuwe KPS. Verschillende organisaties hebben inmiddels succesvol de overstap gemaakt.

Meer informatie

Voor meer informatie over de KPS migratie, kan contact opgenomen worden met Jan Hazeleger of ga naar de website van Logius.

Wellicht interessant voor u: