Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Geef uw mening over de EU-strategie data en kunstmatige intelligentie

26/05/2020

 

Wilt u meedenken over de EU datastrategie en input leveren aan de whitepaper artificial intelligence (AI)? Vul dan de online consultatie van de Europese Commissie in. Digitalisering is een van de belangrijkste prioriteiten van de EU. Niet onbegrijpelijk, aangezien digitalisering kansen biedt voor onder andere economische ontwikkeling, innovatie en verduurzaming. Dus wat mag er volgens u niet ontbreken in de datastrategie en waar moeten overheden rekening mee houden bij het gebruik van AI?

Nieuwe strategie

Met de nieuwe Europese datastrategie heeft de EU de ambitie om leider te worden in slim datagebruik. Het doel is een interne markt te creëren voor data, zodat gegevens binnen de hele EU vrij kunnen bewegen. Zowel overheden, bedrijven als particulieren moeten kunnen beschikken over niet-persoonsgebonden gegevens om betere beslissingen te kunnen nemen. Ook wil de EU in samenwerking met bedrijven en overheidsinstellingen de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie (AI) versnellen.

Meer informatie

De Europese Commissie wil graag uw mening horen. Online staan 2 publieke consultaties open:

De resultaten van de publieke consultaties worden onder andere gebruikt bij de ontwikkeling van wet- en regelgeving.

Wellicht ook interessant voor u: