Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Digitale brainstorm levert ideeën op voor inclusie

09/06/2020

 

Staatssecretaris Knops, Prinses Laurentien van Oranje, kinderminister Luca Ripolli en 11 kinderen brainstormden om ouderen te helpen met digitaal contact. Er werden verschillende concrete ideeën bedacht. Van een handleiding voor laaggeletterden, een app om digitaal ouderen met elkaar te verbinden tot het ontwikkelen van symbolen om te helpen met facetimen.

Digitale inclusie

Voorafgaand aan de online brainstorm kregen de kinderen via een video de volgende hulpvraag voorgelegd. ‘Hoe zorgen we ervoor dat ook ouderen digitaal contact kunnen hebben?’ Juist nu is digitale inclusie van essentieel belang om mee te doen aan het maatschappelijk verkeer. Voor 2,5 miljoen Nederlanders is het lastig om digitaal mee te komen. Deze mensen kunnen niet tot nauwelijks met een digitaal apparaat omgaan. Vaak hebben ouderen moeite met het gebruik van een tablet, laptop of smartphone.  Zij zijn niet met deze digitale middelen opgegroeid.

Meer informatie

Een korte impressie van de digitale brainstorm vindt u via de Twitter pagina van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.  Of ga naar het Instagram account van kinderminister Luca Ripolli.

Wellicht ook interessant voor u: