Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Nederlandse vertaling richtlijnen toegankelijke websites

09/06/2020

Vanaf 23 september 2020 moeten websites van overheidsinstanties voldoen aan de richtlijnen voor digitale toegankelijkheid. De nieuwste versie van de richtlijnen is nu ook beschikbaar in het Nederlands. De vertaling bevat aanbevelingen om websites, online documenten en mobiele applicaties toegankelijker te maken voor mensen met een beperking.

Toegankelijke content

Het is voor iedereen belangrijk dat websites, online documenten en mobiele applicaties toegankelijk zijn, zeker voor mensen met een beperking. Het gaat soms om kleine aanpassingen zoals goed contrast tussen tekst en achtergrond. Maar het is ook belangrijk dat een website goed werkt op een tablet of gelezen kan worden door hulpsoftware. De richtlijnen helpen web- en appbouwers, redacteuren en opdrachtgevers bij het toegankelijk maken van online content. Daardoor worden websites optimaal toegankelijk voor een zo groot mogelijke groep gebruikers.

Eric Velleman van stichting Accessibility: “Door websites, apps en online documenten toegankelijk te maken zorgen we dat iedereen kan meedoen. Ook mensen met een visuele, auditieve, motorische, verstandelijke of andere beperking. Met deze Nederlandse vertaling willen we het begrip en de toepassing van de richtlijnen vergroten.”

Meer informatie

De vertaling van de richtlijnen is te vinden op de website van het World Wide Web Consortium (W3C)

Wellicht ook interessant voor u: