Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Gebruiker Centraal lanceert Kennisbank Beeldtaal

23/06/2020

 

Mensen die moeite hebben met lezen, kun je beter bereiken met beeldtaal. In de nieuwe Kennisbank van Gebruiker Centraal staan (herbruikbare) voorbeelden van beeldbrieven en richtlijnen om er zelf mee aan de slag te gaan.

Een beeldbrief is een brief die in een korte, duidelijke tekst en door middel van ondersteunend beeld de inhoud van de brief aan een lezer overbrengt. Een beeldbrief verduidelijkt en benadrukt de belangrijke elementen uit een brief (wat moet ik doen en wat moet ik meenemen?).

De gemeente Rotterdam maakt sinds enkele jaren succesvol gebruik van beeldbrieven. De brieven zijn volgens een bepaalde methodiek opgezet en uitgebreid getest bij de doelgroep. In samenwerking met Rotterdam zijn VNG Realisatie en Gebruiker Centraal gestart met een kennisbank over beeldtaal in brieven. Daarin is veel informatie verzameld, zoals bestaande brieven die al zijn getest. Andere gemeenten kunnen deze gebruiken. De beeldbank wordt binnenkort uitgebreid met andere geteste producten met beeldtaal.

Meer informatie