Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

I-partnerschap moet oplossingen vinden voor digitale vraagstukken

23/06/2020

De Rijksoverheid, hogescholen en universiteiten starten een samenwerking op het gebied van onderzoek en onderwijs. Het doel is om slimme oplossingen te vinden voor digitale vraagstukken. In een intentieverklaring voor dit I-Partnerschap staan concrete afspraken hoe deze samenwerking vorm krijgt.

Voorop lopen

Staatssecretaris Knops: ‘Het is de ambitie van de overheid om voorop te lopen op het gebied van digitalisering. Dat kunnen we alleen doen door onze krachten als overheid te bundelen met het hoger onderwijs. Met dit I-Partnerschap zetten we hierin een flinke stap.’ Volgens de staatssecretaris is de samenwerking een win-win voor beide partners: het Rijk en het hoger onderwijs.  ‘De Rijksoverheid krijgt toegang tot de laatste kennis en nieuw IT-talent uit heel Nederland; het hoger onderwijs krijgt op zijn beurt toegang tot meer interessante maatschappelijk relevante praktijkopdrachten en onderzoeken.’

Samenwerking

Er zijn al verschillende  samenwerkingen gestart. Zo wordt onder de vlag van het I-Partnerschap met het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) een rijksbreed programma ontwikkeld op het gebied van informatieveiligheid. Ook werkt men aan de inrichting van een innovatielab voor blockchaintechnologie. Daarnaast  verwachten HBO-instellingen honderden groepsopdrachten voor studenten  op de  thema’s cybersecurity, artificial intelligence, data science, blockchain en e-governance.

Meer informatie?

Kijk op www.ipartnerschap.nl, bekijk de film of lees de verklaring.