Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Wegwijzer digitale toegankelijkheid online

23/06/2020

Gaat u binnenkort aan de slag met de digitale toegankelijkheid van uw website en apps? Dan kunt u vast wel wat hulp gebruiken. Op de website www.digitaleoverheid.nl is onlangs een ‘wegwijzer digitale toegankelijkheid’ gepubliceerd. De wegwijzer bevat tools om digitale toegankelijkheid bespreekbaar te maken in uw organisatie en om zelf aan de slag te gaan. Daarnaast vindt u er handige instrumenten en publicaties waarin organisaties hun kennis met u delen.

Wettelijke verplichting

De wettelijke verplichting ‘digitale toegankelijkheid overheid’ gaat in per 23 september 2020. Dit betekent dat alle websites van alle overheidsinstanties de toegankelijkheidsnormen vanaf die datum moeten toepassen. Vele overheidsorganisaties hebben al stappen gezet om hun websites en apps toegankelijk te maken. Via de wegwijzer wordt de opgedane kennis gedeeld zodat u niet zelf het wiel hoeft uit te vinden. Heeft u zelf een instrument, werkwijze of ervaring die goed werkt in de praktijk? Mailt u deze dan naar toegankelijk@digitaleoverheid.nl.

Meer informatie

Voor aanvullende vragen en hulp kunnen gemeenten en overheidsinstanties terecht bij de website DigiToegankelijk.nl.  Via de website vindt u veel informatie rondom digitale toegankelijkheid.  Of neem contact op met de helpdesk via https://www.digitoegankelijk.nl/contact