Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Gewijzigde Rijksvoorwaarden Microsoft ook van toepassing op gemeenten

07/07/2020

Vanaf 1 mei zijn er gewijzigde Rijksvoorwaarden voor Microsoft van toepassing voor gemeenten. Wanneer uw gemeente afneemt via GT Microsoft dan zijn deze automatisch toegepast.

Gemeenten die niet zijn aangesloten via GT Microsoft, kunnen zelf contact opnemen met Microsoft om alsnog onder de voorwaarden van GT Microsoft producten en diensten af te nemen.

In de afgelopen maanden heeft VNG Realisatie gesprekken gevoerd met Microsoft om de gewijzigde Rijksvoorwaarden van toepassing te laten verklaren voor de gemeenten. De aanpassingen aan de voorwaarden richten zich op aanvullende waarborgen en transparantie op de verwerking van gegevens van klanten en persoonsgegevens binnen de online diensten van Microsoft.

GT Microsoft

In 2018 heeft het project GT Microsoft geresulteerd in afspraken met Microsoft met gunstige juridische en commerciële voorwaarden voor het gebruik van Microsoftproducten door gemeenten en deelnemingen. Belangrijk onderdeel was het opnemen en van toepassing verklaren van de Rijksvoorwaarden.

De voorwaarden bieden juridische waarborgen om te voldoen aan de AVG, onder andere ten behoeve van opslag van gegevens in de Microsoft Cloud en bieden met name juridische waarborgen die gewenst zijn ten behoeve van de AVG.

Het amendement en het remaster document zijn hier te downloaden.

Meer informatie vindt u op VNG Fora, community GT.